Copyright Birthe Havmøller
2018. Kunstnerens arbejdsværelse – en ansamling af godkendte A4 print.

Fakta
Arbejdstitel: Naturen som vi ser eller overser
Kunstprojektets status: work in progress

Om udstillingsprojektet
Kunstprojektets arbejdstitel Naturen som vi ser eller overser er en fællestitel for en række forskellige værker – triptycons, enkelt billeder og ansamlinger af billeder. Udstillingsprojektes visuelle fortælling handler om naturens harmoni, verdens kaos og kunstnerens indre spirituelle landskaber.

Birthe Havmøller arbejder med naturens skulpturelle kvaliteter i sit klassiske s/h fotografi. Dette greb skal ses i forlængelse af hendes personlige arbejde med integrere en mystikers bevidsthedsfelt og symbolkreds i sin kreative praksis.

Kunstneren har endvidere arbejdet med stranden som et symbolsk krydsfelt mellem ‘hav og land’, det underbevidste vs. dagsbevidstheden.

Kunstneren ser landskabet som en forlængelse af kroppen, en slags ekstern hukommelse. Naturen er et stort magisk spejl, der spejler hendes indre landskaber. Hun arbejder intuitivt, søgende efter en spiritualitet der er tæt forbundet med naturen.

Copyright Birthe Havmøller
2017. Kasserede prøveprint med panoramaer fra Naturen som vi ser eller overser. Billederne skal printes om p.g.a. farvefejl. 

 
Work in progress
Februar 2019. Kunstneren ved at beskueren fortrinsvis reagerer på hendes værker med spørgsmålet, Hvor er det?, og derfor er de geografiske lokaliteter opgivet i værklisterne, skønt disse obskure steders, ikke nødvendigvis har nogen speciel betydning i den større visuelle fortælling.

Da ingen af billederne i dette kunstprojekt har været udstillet endnu, så må alle titlerne på denne hjemmeside betegnes som arbejdstitler, og kunstneren forbeholder sig derfor ret til at ændre dem efter eget forgodtbefindende.

August 2020. Årets ekskurtion gik til Ærø.
September 2020. Hjemmesiden har fået en grundig opdatering.

Juni 2021. Årets ekskurtion gik til Vejlefjorden og Nordfyn.
August 2021. Ekskurtion gik til Hjarnø.
November 2021. Syv værker fra denne serie blev udstillet i kunstnerens stue i anledning af fejringen af kunstnerens queer feministiske kunstblog, www.femininemoments.dk’s 18 års fødselsdag.
December 2021. Hjemmesiden får et nyt minimalistisk theme.


Nye print ligger til tørre i havestuen, november 2021